Bebekler Emerken Neden Ağlar / Sinirlenir?

Siz de buraya ”Bebek memede neden ağlar ve/veya neden, bebeğim emerken kavga ediyor” diye merak ederek gelmiş iseniz o zaman hemen söyleyelim son derece doğru bir yerdesiniz.

Bu yazıda sizlere hem bebeğin emerken ağlaması hem de bebeğin emerken sinirlenmesi noktasında kafanızda en ufak bir soru işareti kalmayacak bir biçimde yanıt vereceğiz.

Hadi dilerseniz daha fazla sözü uzatmadan başlayalım.

Bebekler Emerken Neden Ağlar?

Adım adım giderken arada sırada olsa da bebekler emerken ağlar. Ya da sürekli olarak emen bebek bir anda emmekten vazgeçip ağlamaya başlayabilir. Bunun ise kendi içinde aşağıda ifade edilen sorunları olabilir.

Neden ”Bebeğim memede ağlıyor?” diyorsanız yanıtları aşağıda verildiği biçimdedir:

Alerjik Sorunlar

Bebeğim emerken ağlıyor acaba ilk nedeni ne olabilir diye düşünüyor iseniz bebekler son derece hassas ve korunmasızdır. Buna istinaden de kimi bebeklerin cildi daha hassas olduğu için alerjik reaksiyonlar görülebilir. Bu durum 4 aylık bir bebekte görülebileceği gibi 10 aylık bir bebekte de görülebilir.

Meme Biberon İkilemi

Neden bebeğim memeyle savaşıyor diyorsanız bir diğer nedeni bebeğin kafasının karışmasıdır. Bebeğe bazen biberon verilmesi, bazen meme verilmesi bebeğin ağlamasına sebebiyet verebilir.

Bebekte Reflü Olması

Eğer siz de bebeğim memeye gelince ağlıyor diyorsanız bir diğer neden bebeklerde görüleceği düşünülmese de bebek reflüsü sorunudur. En sıklıkla bilinen sebeptir.

Eğer siz de bebeğim emerken ağlıyor kendini yere atıyor neden olabilir diyorsanız mutlaka hiç zaman kaybetmeden çocuk doktorunuza gitmeniz gerekir.

Yetersiz Olan Fiziksel Temas

İşte size bir diğer neden. Dünyaya yeni yeni uyum sağlamaya çalışan bebek eğer emerken ağlıyor ise kendisini yeterince güvende hissetmiyordur. Bunun için ise fiziksel temas son derece önemlidir.

Bebeğin kendisini güvende hissedeceği bir pozisyonda bebek emzirilmelidir. Aksi halde hem emerken ağlar hem de emmez.

Bebekler neden emmez derseniz doğru olmayan ve eksik temas majör faktörler arasındadır.

Bebeğe Olan Davranış Biçimi

Bebeklerin emerken ağlamasının en temel sebepleri arasında annenin bebeğe olan davranış biçimi gelir. Eğer anne o gün bebeği emzirir iken bir şeylere sinirli, huzursuz ise bunu bebekler hisseder. Zira hisleri son derece güçlüdür. Bu durumda da ağlamaya başlarlar.

Örneğin 2 aylık bebek neden memeye reddeder derseniz duruma biraz da bu açıdan bakmanız gerekir. Böylesi bir durum yine 3 aylık bebek neden emmek istemez sorusuna da verilebilecek olan bir yanıttır. Yani bebeğin tüm emme döneminde geçerlidir.

Anne Sütüne Ait Olan Durumlar

Çok sık yaşanan bir durum olmamakla beraber anne sütünün hızlı akması, anne sütünde olan Laktoz değerinin yüksek olması da tek tek bebeğin emerken ağlamasına sebep olur. Süt akışı hızlı olduğunda bebek huzursuz olacak ve ağlayacaktır.

Çok fazla laktoz alındığında ise karın ağrısı ve vb. sorunlar ortaya çıkabilir.

Bebekler Emerken Neden Sinirlenir?

Şimdi de son olarak bebeğim emerken neden sinirlendiğini sorusunun yanıtını vermek gerekir ise tıpkı bebeğin ağlamasının farklı sebepleri olduğu gibi sinirlenmesinin de farklı nedenleri olabilir. Bunların en başında bebeğin gazının olması olabilir.

Bir diğer neden bebeğe süt akışının hızlı olmasıdır. Süt akışı hızlı olduğu zaman bebek kontrol olmadığı için sinirlenir. Çünkü huzursuz olurlar. Bu da sinirlenmelerine neden olur.

Yine annenin yapacağı ani bir hareket de bebeğin sinirlenmesine sebep olabilir. Sonuçta bebekler son derece hassas olan varlıklardır. En ufak bir şeye kendilerince tepki verebilirler.

Bebekler emerken neden ağlar?

Bebekler emerken; alerjik problemler, reflü, yetersiz temas, bebeğe karşı davranış biçimi, anne sütü ile ilgili problemlerden dolayı ağlayabilir.

Bebeklerken emerken; gazının olması, süt akışının hızlı olması veya annenin ani hareket etmesi gibi sebeplerden sinirlenebilir.

Yorum yapın