Bebeğim Sürekli Emmek İstiyor: 10 Kesin Çözüm

Çoğu annenin ortak sorusu olan, bebeğim sürekli emmek istiyor hakkında sürekli olarak bir bilgi arayışı mevcuttur. Yenidoğan döneminden başlayarak 8 aylık döneme kadar uzanan geniş bir yaş aralığında bu durum görülebilmektedir. Bebekler için temel bir besin ihtiyacının karşılanmasında önemli seviyede bulunuyor olduğu gibi, öncelikli olarak bu durumun neden yaşandığı hakkında bilgi sahibi bir anne konumunda bulunmak önceliğiniz olmalıdır.

Bebeğim sürekli emmek istiyor neden diyen annelerdenseniz, aşağıda yazılı olan maddeleri incelemenizde fayda olacaktır. Emme süreçleri ve aynı zamanda isteklerinin kaynağı olarak yaşayabileceğiniz çeşitli konuları bebeğinizle iletişim halinde çözüme kavuşturabilirsiniz.

Bebeğim Sürekli Emmek İstiyor
Bebeğim Sürekli Emmek İstiyor

Bebeklerin Sürekli Emmek İstemelerinin Altında Yatan Sebepler

[geo_ad]

1-Doymak İçin

Emme isteğinin en yoğun olduğu durum, fiziksel olarak açlıklarını gidermeye yönelik süreçtir.
Bebek sürekli emmek istiyor ne yapabilirim? diyorsanız önceliklerinin doymak olduğunu bilmelisiniz. Karınları acıktıklarında anne sütünün etkisini her zaman yaşamak isterler. Emmeyi seven bebekler için özellikle doyum süreci uzun ve tekrarlayıcı olabilir.

2-Ruhsal Bağlılık (Güven Duygusu)

Çoğu annenin bebeğim sürekli emmek istiyor dediği durumlarda fiziksel açlığın yanı sıra ruhsal doyum ön plana çıkan detayların başında gelmektedir. Güven duygularını anne sıcaklığıyla almak isteyen bebeklerde bu durum sıklıkla yaşanıyor.

3-Temas İhtiyacı

Sık sık emen bebeklerin, annelerine olan temas ihtiyacı en önemli istek tetikleyici durumlar arasında yer almaktadır. Sürekli emmek isteyen bebek bu durumda daha fazla temasa ihtiyaç duyuyor olabilir. Özellikle yenidoğan döneminde sıklıkla görülür.

4-Çözüm Bulmak

[geo_ad]

Yeni başlayan hayat, hayatı algılama çabası ve çözüm bulmak bebeğiniz için en önemli gayretler arasında yer almaktadır. Onların bu konuda kendilerine ait gösterdikleri çaba, tamamen çözüm bulmaya yönelik olur.

5-Alışma Süreci

Yenidoğan bebek sürekli emmek istiyor denildiğinde, akla gelen en önemli temel nedenler arasında alışma süreci bulunmaktadır. Anneye ve hayata olan uyumun sağlanması emzirmeyle gerçekleştirilir.

Annelerin en çok sorduğu bebek neden sürekli emmek ister sorularının genel hatlarıyla cevabı bu şekilde sıralanmaktadır. Temel nedenlerini öğrendikten sonra, aşağıda aradığınız 10 çözümü bulabilirsiniz.

Gece Uyumayan Emen Bebekler
Gece Uyumayan Emen Bebekler

Uyumayan Emmek İsteyen Bebekler

[geo_ad]

Emme isteğinin çok yoğun olduğu bebeklerde, uykudan uyanma görülebilmektedir. Memenin çekildiği durumda ağlama gibi tepkiler gösterebilirler. Bu tepkilerin her biri son derece normaldir. Endişelenmenizi gerektiren bir durum bulunmaz.

Bebeğiniz 15-20’şer dakika arayla emmek istiyor veya daha kısa süreçlerde emmek istiyor olabilir. Bağ kurma süreçlerinin aralığı her bebek için değişkendir. Emmek için uykudan uyanan bebekler için, anne sütü verilmeli mümkünse yavaş yavaş doğru çözümlerle emzirme planı oluşturulmalıdır.

Bebeğim sürekli emmek istiyor uyumuyor diyen annelerin her biri, bebeklerini uyku moduna almak için destekleyici yardımcılar kullanabilir. Bunlar; masal anlatmak, onlarla konuşmak veya hoşlarına giden benzeri aktiviteler olabilir. Öncelikli olarak bebeğinizi sakinleştirmeli, sonra uyutmalısınız.

4.5 aylık bebeğim sürekli emmek istiyor, 8 aylık bebeğim sürekli emmek istiyor ya da 15 aylık bebeğim sürekli emmek istiyor sorununu yaşıyorsanız, bunların tamamı aynı ortak sebeplerden kaynaklanır. Sürekli emziren bebekler için uykusuzluk durumu olasıdır.

Bebeklerde Gece Emzirme İsteği

Gün boyunca beslenme düzeni doğru şekilde yönetilse bile bazı bebekler için bebeğim gece sürekli emmek istiyor sorunuyla karşılaşılabiliyor. Fiziksel aktiviteleri yoğun olarak yapmaları ve gün sonunda acıkmaları normal bir durumdur. Gece beslenme planınızı emzirme üzerinden daha çok yemek üzerine çekerek bu durumu bir nebze azaltabilirsiniz.

Gece gelen emzirme isteklerinde bebeğinizle yeterince iletişim kurduğunuzdan da emin olmalısınız. Yanınızda sizi istediği durumlarda huzursuzlanacak, yukarıda belirttiğimiz sebepler arasında yer alan “temas isteği” gösterdiğinizde pozitif reaksiyon gösterecektir.

Gündüz ya da gece döneminde bebeğim sürekli emmek istiyor doymuyor mu? Diyen anneler için her zaman fiziksel açlık durumu söz konusu olmayabilir. Diğer nedenleri de göz önünde bulundurarak bebeğinize buna göre yakınlaşmalısınız.

Bebek Anne Emme İsteği Oluşması
Bebek Anne Emme İsteği Oluşması

Bebekleriniz Emme İstekleri için 10 Özel Yöntem

[geo_ad]

Bebeğinizin emme isteğini azaltmak istiyorsanız, uygulayabileceğiniz basit ama etkili yöntemlerle onları daha iyi hissettirebilmeniz mümkün. Emzirme teknikleri kullanarak da hem kendiniz hem onları rahatlatabilirsiniz.

1.Yemek Yeme Alışkanlığı Kazandırın

Yemek yeme alışkanlığı kazanan bebeklerde meme isteği azalmaktadır. Emzirmeyi sürekli yapmak yerine daha az aralıklarla etkili bir süreç geçirebilirsiniz.

2.Daha Çok İletişim Kurun

Bebeklerinizle iletişiminizi güçlendirmeniz onlara yanında olduğunuz hissini verecektir. Doğru iletişim kurmanızla birlikte emzirme istekleri azalır.

3.Temas Kurun

Gün içerisinde bebeğinizin elini tutmak gibi ufak dokunuşlarla onun yanında olduğunuzu gösterebilirsiniz.

4.Güven Verin

Güvende hissetme istekleri çoğunlukla bebeğim sürekli emmek istiyor olarak algılanmaktadır. Her zaman kendilerini iyi hissettirecek bir güven sağlamak çok önemlidir.

5.Oyuncaklara Yönlendirin

Özellikle bebeğim gece sürekli emmek istiyor diyorsanız, sevdiği oyuncaklara yönlendirebilmeniz mümkündür.

6.Oyun Oynayın

Bebeğinizin odak noktasını emmekten farklı bir konuya çekerek onunla oyun kurabilir, aynı zamanda hayal güçlerini kuvvetlendirebilirsiniz.

7.Doyduğundan Emin Olun

Az ya da eksik emme durumlarında, tekrar tekrar aralıklı olarak emme isteği oluşabilir. 2 göğsümü birden emip hala emmek istiyor diyorsanız kaynağı diğer nedenler arasında görülür.

8.Zayıf Emme Olup Olmadığını Kontrol Edin

Bebeğinizin zayıf emme durumu olabilir. Elektrikli göğüs pompası gibi alternatif seçeneklerde maksimum süt oranını sağlamanız mümkündür.

9.Sağlık Sorunlarını Gözetin

Bebeğim sürekli emmek istiyor sonra da kusuyor diyen anneler için bebeğinizin sağlık problemlerini gözden geçirin. Reflü yaşayan bebeklerde bu durum sıklıkla görülebilir.

10.Emme Sürelerini Belirleyin

Bebeğiniz için belirli süreçlerde, doğru aralıklarda periyotlar oluşturmanız durumunda çok daha iyi sonuçları kolaylıkla alabilirsiniz. Her bebekte bu duruma özen gösterilmesi gerekmektedir.

Yemek Kabul Etmeyen, Yemek Yerine Emme İsteği Gösteren Bebekler

Yemeğe alıştırma sürecinde olduğunuz bebekleriniz, yemeği reddederek anne sütü istiyor olabilir. Genel olarak sık emmeyle kendini gösteren bu durumda doğru bir süreç yürüterek bebeğinizin seçimlerini belirleyebilirsiniz.

Emme alışkanlıkları pek çok açıdan bebekler için caziptir. Anne ile beraber vakit geçirme, temas hissi, güven gibi benzeri avantajları her zaman mevcuttur. Bebeğim sürekli emmek istiyor yemek yemiyor diyen annelerden biriyseniz endişe etmenize hiç gerek yok.

Bebeği yemeklere alıştırma süreci içerisinde çeşitli zorluklar yaşayabilirsiniz. Özellikle ilk dönemlerde bebeklerin alışkanlıkları değiştirmesi oldukça zordur. Meme bıraktırma isteği göstermenizle ilk adımları kolaylıkla atabilirsiniz.

Sevdikleri tatları oluşturmak, bir sürenin ardından anne sütü yerine koyabileceğiniz besin gıdalarını sağlayacaktır. Bebeklerde emme problemi bir alışkanlık olarak görülebilir. Sürekli hale gelen emmeler kısa ya da uzun aralıklarla da olsa günlük olarak sizi yıpratabilir.

Bebek sürekli emmek istiyor ne yapabilirim? sorununuz için uygulayabileceğiniz yukarıdaki 10 yöntemin tamamına önem vererek en iyi sonuçları alabilirsiniz.

 Bebeklere.net Medium Paylaşımları için tıklayınız.

Yorum yapın