Bebeğe Biberon Nasıl Alıştırılır? Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebeklere biberona alıştırma süreci, anneler için oldukça zorlu bir süreç olabilmektedir. Bebekler doğdukları ilk andan itibaren emerek beslenmeye alışmıştır. Bu nedenle biberona geçiş döneminde biberon kullanmanın bebek tarafından reddedilmesi oldukça sık rastlanan durumlardan birisidir. Bunun yanında biberonu kabul eden bebeklerin daha sonra biberon kullanmayı reddetmesi gibi durumlar da yaşanabilmektedir. Bebeğe biberon verirken alışma süreci olacağının farkında olmanız ve sabırlı davranmanız gerekmektedir. Bunun yanında bebeğin biberonu reddetme nedenlerinin araştırılması ve çözülmesi gerekmektedir. Bebeği biberona alıştırma sürecinde atılması gereken bazı adımları takip ederek bu süreci daha kolay bir hale getirebilirsiniz.

Bebekleri Biberona Alıştırmak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

[geo_ad]

Bebekleri biberona alıştırırken dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Bu hususlar sürecin çok daha kolay olmasına yardımcı olmaktadır. Bebeğinizi biberona alıştırma sürecinde dikkate almanız gereken tavsiyeler şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Biberona alıştırma sürecinde emzirme doğrudan kesilmemelidir. Emzirmeye ek olarak bazı öğünlerde biberon kullanmak alışma sürecini rahatlatacaktır. Önce bir öğünle başlayıp daha sonra yavaş yavaş diğer öğünlerde de biberona geçebilirsiniz.
  • Annesinden emmeye alışan bebekler, annesinin kucağında biberonu daha fazla reddedecektir. Çünkü bu hamle eski alışkanlıkları hatırlatacaktır. Farklı kişilerin biberonla beslemesi, bebeğin biberona daha rahat alışmasını sağlayacaktır.
  • Anne bebeği biberonla beslerken göğsüne yaklaşmamalıdır. Göğse yakın bir şekilde beslemek, bebekte emme isteğini tetikleyecektir.
  • Bebeğinizi biberonla beslerken ilgi ve sevgi göstermelisiniz. Bu sayede bebeğinizin kendini güvende hissetmesine yardımcı olacağınız için alışma süreci daha kolay geçecektir.
  • Bebeğiniz zaten tokken, biberonla beslenmeyi çok daha kolay bir şekilde reddedecektir. Bu nedenle alışma döneminde açken biberonu tercih etmelisiniz.
  • Biberonun emzik kısmına anne sütünden birkaç damla damlatarak alışma sürecini kolaylaştırabilirsiniz. Tanıdık bir tat, bebeğin çok daha rahat kabul etmesini sağlayacaktır.
  • Bebeğinizin seveceği tarzda bir biberon kullanmanız gerekmektedir. Bebekler nasıl hoşlanmadıkları oyuncakları reddediyorsa, sevmedikleri biberonları da istemeyeceklerdir.

[geo-post id=”655″ label=”Önerilen Yazı”]

Bebekler Biberona Ne Zaman Alıştırılmalıdır?

[geo_ad]

Bebeklerin biberona alıştırılması gereken zaman, anne adaylarının kafasını en çok karıştıran noktalardan birisidir. Bebeklerin biberona alışma sürecine dair, biberona başlayan bebeklerin emmeyi bırakacakları gibi yanlış bir düşünce bulunmaktadır. Bu nedenle anne adayları bebeklerini olabildiğince geç biberona başlatmaktadır. Uzun süre yalnızca annesinden emerek beslenen bebeklerde ise sonraki süreç oldukça zorlu geçmektedir. Bebeğe biberon verme zamanı için en erken zaman doğumdan iki hafta sonrasıdır. Biberona geçmeden önce en az 2 hafta kadar emzirmek gerekmektedir. Bu hamle hem annenin sütünün oturmasını sağlayacak hem de bebeğin biberona alışma sürecini kolaylaştıracaktır.

Bununla birlikte bebeğim emmez korkusuyla biberona alıştırma sürecini ertelememek de gerekmektedir. Bebekler için anne sütünün yeri ve tadı her zaman farklıdır. Bu nedenle biberon kullanımının bebeğin emmesine engel olması gibi bir durum bulunmamaktadır. 5. veya 6. haftalar biberona alıştırmak için ideal zamanlardır.

 

Biberon Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

[geo_ad]

Biberon seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Şişenin malzemesi konusunda dikkatli olmanız gerekmektedir. Cam, plastik ve silikon en sık tercih edilen biberon malzemeleridir. Silikon şişeler rahat kullanımı ve sağlık faktörleri açısından oldukça avantajlıdır. Cam ise temiz ve uzun ömürlü olmasıyla birlikte ağırdır ve kırılabilmektedir. Son olarak plastik şişeler ise kimyasal içerme ihtimalleri nedeniyle tereddüt yaşanmasına neden olmaktadır.
  • Biberon boyutları, biberon satın alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer husustur. Biberon boyutları bebeğin yaşına göre değişiklik göstermektedir.
  • Yuvarlak biberonlar rahat kullanım imkânı sağladığı için sevilmektedir. Köşeli biberonlar ise mama akışının rahat sağlanması nedeniyle tercih edilebilmektedir. Ancak temizliğinin uğraştırıcı olduğunu da bilmeniz gerekmektedir. Son olarak üçgen biberonlar kolay kavrama imkânı sunması nedeniyle tercih edilebilecek bir diğer biberon seçeneğidir.
  • Biberon seçiminde dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta, meme ucudur. Meme ucunun lateks olması, bazı bebeklerde alerjiye neden olabilmektedir. Silikon meme ucu tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır.
  • Biberona geçiş döneminde anne göğsüne benzeyen düz ağızlı meme ucu bulunan silikon tercih edilmesi, bebeklerin alışma sürecini kolaylaştıracaktır.

Bebekleri Doyururken Biberon Kullanılmalı Mıdır?

Bebek beslenmesinde biberon kullanımı, anne adaylarının kafasında soru işaretlerine neden olmaktadır. Biberon kullanımının anneler için büyük kolaylık sağlayacağı aşikardır. Bununla birlikte bazı anneler için bebeklerini biberona alıştırmak bir zorunluluktur. Bazı işaretleri takip ederek bebeğinizin biberona ihtiyaç duyup duymadığını görebilirsiniz.

Bebeğin Biberona İhtiyacı Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

[geo_ad]

Bebeğin biberona ihtiyaç duyması meydana gelebilecek bir durumdur. Bazı durumları göz önünde bulundurarak bebeğinizin biberona ihtiyaç duyup duymadığına karar verebilirsiniz. Bu durumlar şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Annenin herhangi bir sebeple bebeğini emzirememesi halinde, biberon kullanması gerekmektedir.
  • Çalışan anneler her zaman bebeklerinin yanında olamamaktadır. Bu durumda bebeğinizi biberona alıştırmanız, beslenme düzeninin aksamaması için önemli olacaktır.
  • Biberona başlatmak annenin diğer yakınlarından da bebeğin bakımı için yardım almasını kolaylaştırmaktadır.
Biberon seçerken dikkat edilmesi gerekenler
Biberon seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Biberon Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

[geo_ad]

Bebekleri biberonla beslemenin faydaları, annelerin bebeklerini biberona alıştırırken motivasyonlarını arttırmaktadır. Biberon kullanmanın avantajları şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Bebeğin aldığı süt miktarı daha kolay ölçülebilmektedir.
  • Annenin kendine daha rahat vakit ayırmasına ve daha özgür hissetmesine yardımcı olmaktadır.
  • Anne sütünden farklı bir besin maddesini biberonla alan bebeklerin tokluk hissi daha uzun sürmektedir. Bu durum özellikle geceleri sık uyanmaların da önüne geçeceği için hem bebeğin hem de annenin daha iyi bir uyku uyumasını sağlamaktadır.
  • Bebek biberonla beslenmeye başladığında, babaların da beslenme sürecine katılma imkânı doğmaktadır. Bu sayede bebek ile baba arasındaki bağ artmaktadır.

Biberon Nasıl Kullanılmalıdır?

[geo_ad]

Biberon kullanımı, güvenli ve sağlıklı olması için annenin dikkatli olması gereken bir husustur. Bilinçli bir şekilde yapılmayan biberon kullanımı gaz problemlerine neden olabileceği gibi boğulma riskini de arttırmaktadır. Biberon kullanımına dair bilinmesi gerekenler şu şekildedir:

  • Bebeğiniz için doğru biberonu seçtiğinizden emin olmanız gerekmektedir.
  • Biberonun içerisindeki besinin sıcaklığını mutlaka kontrol etmelisiniz.
  • Bebeğinizi hafif dik oturur pozisyonda beslemelisiniz.
  • Bebek yavaş yavaş beslenmelidir.
  • Biberon yere paralel bir şekilde tutulmalıdır.
  • Emzik kısmının sıvıyla dolu olması bebeğin emmesini kolaylaştıracaktır.
  • Bebeğiniz biberon kullanırken yorulduysa, beslemeye devam etmemeli ve beslenmesi için fırsat tanımalısınız.

Biberon Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

[geo_ad]

Biberon kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Bebeğe biberon verirken yalnız bırakmamanız gerekmemektedir.
  • Bebek uyuduğunda biberonla emzirmeye son vermeli ve biberonu ağzından çıkarmalısınız.
  • Bebeğin dik pozisyonda olması boğazına mama kaçmaması için önemlidir. Bu nedenle bebeğiniz yatarken biberon vermekten kaçınmanız ve dik pozisyona getirmeniz gerekmektedir.
  • Çok sıcak veya çok soğuk beslemekten kaçınmak gerekmektedir.
  • Biberon ile beslenmek, bebeklerin hava kabarcığı yutmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle bebeğin gazını düzenli olarak çıkarmanız gerekmektedir.
  • Biberonu düzenli olarak temizlemeye dikkat etmeniz gerekmektedir.
  • Bebeğinizin sağlıklı ve ideal bir gelişim sağlayabilmesi için aşırı beslenmemesi gerekmektedir. Biberon ile beslerken gerekli kontrolleri sağlamayı unutmamalısınız.

Bunun yanında [highlight]Devam Sütü Kaç Yaşına Kadar Verilmeli? En Doğru Zaman[/highlight] makalemizi okuyabilirsiniz.

2020 yılının En iyi biberon Markaları

[geo_ad]

2020 yılı en iyi biberon markalarını sıralamak gerekirse aşağıdaki listemize göz atabilirsiniz:

Dr. Browns Doğal Akış Geniş Ağızlı PP Biberon
Dr. Browns Doğal Akış Geniş Ağızlı PP Biberon
 HepsiBurada (60ml) – 52,90 TL

 n11 (60ml) – 55,00 TL

Philips Avent Natural Biberon
Philips Avent Natural Biberon
n11 (125ml) – 43,50 TL

HepsiBurada (260 ml) – 54,60 TL

 

Chicco Wellbeing Pp Renkli Biberon
Chicco Wellbeing Pp Renkli Biberon
 Amazon.com.tr (250 ml) – 32,87 TL

 HepsiBurada (250 ml) – 32,90 TL

n11 (250 ml) – 29,21 TL

Nuk Cam Silikon Emzikli Klasik Biberon
Nuk Cam Silikon Emzikli Klasik Biberon
 HepsiBurada (250 ml) – 31,75 TL

n11 (250 ml) – 42,25 TL

Mamajoo PP Biberon
Mamajoo PP Biberon
 Hepsiburada (250 ml) – 23,99 TL

n11 (250 ml) – 23,28 TL

 

Yorum yapın